Slogan

Elämyksiä voimistelusta

Missio

Toteuttaa elämyksellinen voimistelun suurtapahtuma seuroille, voimistelijoille sekä kaikenikäisille harrastajille ja kilpailijoilla. Samalla tarkoitus on lisätä voimistelun vetovoimaa ja saada kiinnostusta voimistelua kohtaan laajasti myös lajin ulkopuolelta.

Visio

Suomi Gymnaestrada Turussa on jokaiselle ainutlaatuinen kokemus.

Arvot

Innostuen ja innostaen, avoimesti ja yhdessä tehden.

Vihreät arvot

Kestävä kehitys on meille tapahtumanjärjestäjänä tärkeää, ja olemme valinneet tapahtumallemme myös vihreitä arvoja, joiden mukaan itse toimimme ja toivomme myös osallistujien toimivan. Näin pienennämme yhdessä tapahtuman ympäristövaikutuksia.

Liikumme kävellen! 

Kupittaanpuistossa suorituspaikat ovat lähellä toisiaan, joten kävellen liikkuminen tapahtuma-alueella on nopein ja ekologisin tapa liikkua paikasta toiseen. Suosittelemme, että tapahtumaan tullaan julkisilla; junalla tai bussilla, ja jätetään omat autot kotiin. Selvitetään mahdollisia pyörävuokraamoita ja -parkkeja, sekä joukkoliikenteen mahdollisuuksia. Selvitämme myös mahdollisuutta tarjota bussiparkin, missä seurojen bussit voivat olla tapahtuman ajan. 

Kuljetamme omaa vesipulloa mukana ja täytämme sitä vesipisteistä 

Voimistelijan paras janojuoma on raikas vesi. Tapahtumassa meillä on mukana omat vesipullot, joita on mahdollista täyttää vesipisteistä, joita tulee tapahtumapaikoille. Tyhjät palautuspullot kierrätetään eikä heitetä roskiin.

Lajittelemme jätteet 

Tarjoamme mahdollisuuden jätteiden lajitteluun 5-portaisen lajittelun mukaan, ja ohjeistamme lajitteluun. Kouluille tulee luokkiin opasteet, miten jätteet lajitellaan kouluilla, ja jokainen luokka huolehtii oman roskiksensa tyhjennyksestä. Tapahtumatorilla lajitteluneuvojat neuvovat jätteiden lajittelussa. 

Kierrätämme jo ennen tapahtumaa 

Osa tapahtuman materiaaleista on World Gymnaestradan ajalta, joten kaikkea somistemateriaalia ei tarvitse hankkia uutena. Vuokraamme osan tarvikkeista, esim. telttoja, emmekä osta uusia. Samat kenttäohjelmat esitetään World Gymnaestradassa 2019, jolloin asut voi käyttää uudestaan. Asut on myös helppo muokata ryhmien omiksi esiintymisasuiksi myöhemmin, ja mustina leggingseinä osassa ohjelmia voi käyttää omia. Edustusvaatemallisto on tehty nyt 4 vuodelle, joten hankinnat ovat pidempi-ikäisiä. 

Viestimme ympäristöasioista 

Otathan ruokaa vain minkä syöt, lisää voi aina hakea
- Lajitteluneuvojat opastavat kierrätyksessä
- Vapaaehtois- ja osallistujamanuaaliin perustiedot kierrätyksestä tapahtumassa
- Nostamme vihreitä arvoja ja ympäristöasioita esille sosiaalisessa mediassa
- Tarjoamme tapahtumaoppaan sähköisessä muodossa ja vain halukkaille paperisena