Tervetuloa Turkuun

Suomi Gymnaestrada valtaa kesällä 2018 Turun Kupittaanpuiston ja sen lähiympäristössä sijaitsevat liikuntatilat. Vaikka suurin osa tapahtumista on juuri puiston alueella, levittäytyy voimistelun iloinen suurtapahtuma ympäri Turkua.

Voit tutustua myös Turun kaupungin muuhun tarjontaan täältä.

Katota, mitä kiva sää voit tehrä tääl Turus!

Nähtävää ja koettavaa Suomen vanhimmassa kaupungissa

1. Turun Biologinen museo on Turun ja mahdollisesti koko Suomen söpöin museo. Kaupunginteatterin välittömässä läheisyydessä sijaitseva museo esittelee Suomen luontoa kolmessatoista dioraamassa. Museosta löytyy myös kattava kokoelma maailman suurimpia kovakuoriaisia ja perhosia.

2. 122 vuotias Turun kauppahalli on vaikuttava ilmestys ulkoa ja ennen kaikkea sisältä. Kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus kätkee sisäänsä lähiruokaa, ravintoloita, leipomoita ja makuja maailmalta. Kauppahalli on hyvä kohde suussa sulavien tuliaisten hankintaa silmällä pitäen.

3. Kiehtova Kupittaa -kävelykierroksella tutustutaan Suomen vanhimman ja laajimman kaupunkipuiston ympäristöön. Erilaisten urheilukenttien ja -lajien lisäksi Kupittaalta löytyy mm. liikennepuisto, lintulampi, hirvi ja mato. Lauantaina 9.6. järjestettävälle kävelylle voi lähteä mukaan ilman ennakkoilmoittautumista. Aikuiset 10€/hlö, lapset (7-15v) 5€/hlö. Lähtö Kupittaan kaivolta, Pyhän Henrikin aukion laidalta.

4. Turun linna on yksi Suomen tunnetuimmista maamerkeistä. Eikä suotta! Yli 700 vuotias linna kätkee sisäänsä torneja, keskiaikaisia saleja ja jännittäviä portaikkoja. Gymnaestradan aikana linnassa järjestetään päivittäin useita opastettuja kierroksia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Muutkin Turun museokeskuksen museot ovat avoinna tapahtuman aikana!

5. Haasta itsesi ja kaverisi seikkailupuisto Flowparkissa! Tapahtuman ajan koodilla ”Gymnaestrada2018” saat Turun Flowparkissa peruslipun hintaan 21€/hlö (norm. 24€/hlö) ja yli 10 hengen ryhmät seikkailevat vielä edullisemmin. Ryhmät ennakkovarauksella 18€/hlö, jolloin varaukset osoitteeseen info.turku@flowpark.fi. Samalla reissulla kannattaa pyörähtää Flowparkin naapurissa sijaitsevassa kauppakeskus Skanssissa!

6. Historian ja nykytaiteen museo Turku Aboa Vetus & Ars Nova kätkee sisäänsä keskiaikaisen Turun rauniota ja uusia tuulia taidemaailmasta. Museokäynnin yhteydessä voi herkutella Suomen parhaana leipomona palkitun M Bakeryn Kitchen & Cafessa suolaisilla ja makeilla herkuilla.

7. Saaristomeren viimeinen matkustajahöyrylaiva s/s Ukkopekka kuljettaa saaristoon. 7.-9.6 järjestettävillä iltaristeilyillä pääsee nauttimaan hyvästä ruoasta ja maailman kauneimmasta saaristosta. Ilmoittamalla varausvaiheessa taikasanan ”Gymnaestrada2018” saa 15 % alennuksen lipun hinnasta. Tutustu myös Gymnestradan aikana järjestettävään Vaakahuoneen paviljongin maksuttomaan live-musiikkitarjontaan!

8. Varaa ryhmällesi mielenkiintoinen kävelykierros. Visit Turun ryhmäretkivalikoimasta löytyy mm. Salaperäinen Turku, Instawalk ja elokuvien maailmaan johdattava uutuus Moviewalk. Kävelykierros- ja retkivaraukset ryhmille hoituvat myyntipalvelun kautta: myynti@visitturku.fi ja 02 262 7900.

9. Merikeskus Forum Marinumin piha-alueella pääset ihastelemaan museolaiva Suomen Joutsenta ja ottamaan pirteitä lomakuvia Suomen suurimman päivänkakkaran edustalla. Sisällä museossa voi tutustua mm. merenkulkuun ja laivarakennuksen historiaan.

10. Koe Turku Aurajoesta käsin! Sähkökäyttöisiä Låna Båt piknik-veneitä voi vuokrata käyttöön haluamakseen ajaksi ja veneeseen mahtuu enintään 8 henkilöä. Veneissä on kaikki tarvittavat varusteet, mm. pelastusliivit, myös lapsille. Veneen voi varata etukäteen Lånan sivustolta tai kokeilla onneaan paikan päällä. Veneet löytyvät Vähätorin laidalta joesta.

Kohteet kartalla!

Lataa tästä tapahtuma-alueen kuva