Tapahtumastartti

Voimistelun Suomi Gymnaestrada käynnistyy Tapahtumastartilla torstaina 7.6. klo 18 Veritas-stadionin viereisillä pallokentillä nro 2 ja 3. Seurojen tulee siirtyä pallokentille klo 17.00 valmistautumaan tapahtumastarttia varten. Kentälle 2 kokoontuvat seurat aakkosissa A-M ja kentälle 3 kokoontuvat seurat aakkosissa N-Å. Ennen saapumista yksi henkilö seurasta (gymppi tai gympin nimeämä henkilö) noutaa seuran nimikyltin Veritas stadionin sisäänkäynnin luota. Seurakylltejä voi noutaa kello 16 alkaen ja kyltin noutajan tulee olla paikalla hyvissä ajoin, jotta muiden seuran osallistujien on helppo suunnistaa kyltin mukaan oikeille paikoille. Kyltti jää kulkueen jälkeen seuroille.

Kentille pääsee sisään Uimalan puoleisesta päädystä. Kaikki seuran osallistujat kokoontuvat yhteen samalle kentälle. Kulkuejärjestelyjen vuoksi on erityisen tärkeää, että jokainen ryhmä löytää oman seuransa ja koko seura on koossa tapahtumastartin käynnistyessä.

Tapahtumastartissa Kupittaalla aiotaan tehdä uusi ennätys tuhansien voimistelijoiden hyppiessä yhtä aikaa hyppynarulla. Ota siis mukaan hyppynaru, joka jaetaan jokaiselle osallistujalle osallistujapassien kanssa, ja pomppufiilistä!

Iloisen startin jälkeen on aika suunnata suurin joukoin tervehtimään kaupunkilaisia Turun keskustaan. Kulkuetta varten jokainen seura muodostaa kahdeksan hengen rivistöjä peräkkäin. Rivistöt muodostetaan Kupittaan kentillä. Kentän sisäänkäynniltä vapaaehtoiset ohjaavat kulkueen muodostumista toimintapuiston kävelytielle. Kulkueen kääntyessä Uudenmaankadulle voi rivistöt levittää täyteen mittaansa. Kulkue suuntaa kohti Turun Tuomiokirkkoa Suvin ja Sisun johdolla. Kulkuetta varten seurat voivat vapaasti suunnitella omia värikkäitä asuja, esimerkiksi huivein ja päähinein. Iloisen mielen lisäämiseksi voi mukaan ottaa kaiuttimia ja laatia vaikkapa seuran oman Suomi Gymnaestrada soittolistan. Toivomme kaikkien osallistujien ottavan osaa kulkueeseen, mutta mikäli joku ei pysty osallistumaan, tulee hänen odottaa kentällä poistumisvuoroaan kulkueen lähdettyä. Huomioittehan, että kenttien takaosan porteista ei pääse poistumaan ennen koko kulkueen lähtöä.

Kulkueen jälkeen kaikki kohtaavat vielä Tuomiokirkolla, jonka jälkeen jokainen voi vapasti suunnata kaupungille ja illanviettoon.  Lapsille ja nuorille on tarjolla iltaohjelmaa Turun Tuomiokirkon lavalla. Aikuisempaan menoon bileet jatkuvat Kupittaalla Blombergin aukion Tapahtumatorilla. Tuomiokirkon torilla esiintyy avajaisiltana Alex Mattson ja Kupittaan Tapahtumatorin lavalle nousee Pete Parkkonen.