Pähkinänkuori

Tätä on Suomi Gymnaestrada

Mikä on Suomi Gymnaestrada? Tässä on kootusti tietoa, mitä kaikkea tämä 10 000 voimistelijaa sekä tuhansia ohikulkijoita liikuttava tapahtuma on.

Suomi Gymnaestrada jatkaa Suomen Voimisteluliiton suurtapahtumien ketjua. Aikaisemmin voimistelun suurtapahtumia on koettu yhdessä muun muassa Lahdessa (Sun Lahti 2013) ja Tampereella (Sun Svoli 2006). Helsingissä järjestettiin puolestaan vuonna 2015 kansainvälinen World Gymnaestrada -tapahtuma. Suurtapahtumilla on kuitenkin suomalaisessa voimisteluhistoriassa vankka perinne läpi vuosikymmenten. Museovirasto onkin nimennyt voimistelun suurtapahtumien kenttäohjelmat osaksi Elävän perinnön luetteloa.

Turussa 7.-10.6.2018 järjestettävässä tapahtumassa on luvassa näytöksiä, kilpailuja, kenttäohjelmia, koulutuksia sekä liikkumisen riemua monessa muodossa. Paikalle saapuvat tuhannet voimistelijat ympäri Suomen, mutta myös kansainvälistä voimisteluväriä on nähtävissä. Myös kaikki kaupunkilaiset ovat lämpimästi tervetulleita kokemaan voimistelun ja liikkumisen riemua tapahtumaan.

Suomi Gymnaestradasta pääset nauttimaan monin tavoin: Voit tulla nauttimaan suuratapahtuman tunnelmasta ja viettämään kesäistä päivää Kupittaanpuistoon vaikka jokaisena tapahtumapäivänä. Täysin maksutta pääset katsomaan Blombergin aukiolle rakentuvan tapahtumatorin ohjelmaa! Päiväsaikaan tarjolla on enemmän voimisteluesityksiä, illalla esiintymislavalle nousee Suomen eturivin artisteja, muun muassa avajaisiltana 7.6. estradin valloittaa Pete Parkkonen. Tapahtumatorilla on tarjolla myös ruokaa ja juomaa. Puistossa sijaitsevan luistelumadon ympärille tulee toimintapuisto, jossa pääset ilmaiseksi kokeilemaan kaikenlaista liikuntaa aina capoierasta salibandyyn ja jääkiekosta keppihevosetluun. Alueelta saat myös tietoa liikunnan terveysvaikutuksista. Jos haluat kokeilla, millaista olikaan tehdä kuperkeikka tai miltä tuntuu tasapainoilla puomilla, suuntaa Juissi-hallille voimistelun ilmaisille kokeilupisteille ja ota koko perhe mukaan!

Kenttäohjelmia mukana on yhdeksän kappaletta, jotka täyttävät Veritas-stadionin nurmen ääriään myöten täyteen. Tässä yksi yhdeksästä kenttäohjelmamaistiaisesta.

Iltanäytökset esitetään puolestaan kahtena iltana, joihin seurat ympäri Suomen ovat valmistelleet tunnelmallisia esityksiä. 

Suurtapahtuman yhteydessä järjestetään myös kahdeksan voimistelulajia sisällään pitävät Voimistelupäivät sekä Voimistelun ja tanssin Lumo-finaalitapahtuma. Molemmissa tapahtumissa voimistelijat pääsevät kilpailemaan ja esittämään taitojaan.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös koulutuksia ja seminaareja, joissa pyritään tarjoamaan ajantasaista ja tarpeellista tietoa monipuolisesti kaikille kiinnostuneille.

Tapahtumapisteillä voimistelua sen eri muodoissa pääsee myös kokeilemaan matalan kynnyksen periaatteella niin vauvat kuin vaaritkin.

Tapahtumassa aiotaan myös tehdä hyppynarulla hyppimisen ennätys. 

Tapahtuman ydin on liikuttaa IHAN KAIKKIA. Luvassa on hyvää oloa ja voimistelun riemua jokaiselle ikään, sukupuoleen tai taitotasoon katsomatta.

Kesän 2018 ykköstapahtuma on Turussa. Tule mukaan, tätä ei kannata jättää kokematta!